Nieuwe features voor onze teststraat software

Functionaliteiten

De ontwikkelingen van het Coronavirus volgen elkaar in rap tempo op. Dan is het natuurlijk ook noodzakelijk om met het platform bij te blijven. Een greep uit de nieuwe features: nieuwe manier van uitslagen communiceren, resultaten van een extern lab uploaden en het verstrekken van een reiscertificaat.

We willen het allemaal: reizen. De situatie verschilt nog steeds per land, dus welke versoepelingen ook door gevoerd zullen worden. Waarschijnlijk wil elk land toch nog steeds een negatieve test zien bij reizigers. Daarom worden er reiscertificaten doorgevoerd. In de software van Entranz zit het reiscertificaat automatisch gegenereerd.

En omdat reiscertificaten doorgaans zijn gebaseerd op PCR-testen en deze testen vaak door een extern lab worden geanalyseerd, hebben wij daar nu ook een feature voor gelanceerd. Je kan nu namelijk de resultaten van het lab in bulk uploaden en verwerken. In een paar klikken krijgen geteste personen dan hun uitslag en eventueel hun reiscertificaat. Omdat laboratoria vaak werken met eigen barcodes, hebben we ook de mogelijkheid toegevoegd om deze toe te voegen aan de klantkaart. Upload vervolgens een bestand met deze barcodenummers en de uitslagen en iedereen heeft automatisch zijn uitslag.

Daarnaast zijn er natuurlijk nog wat kleinere verbeteringen doorgevoerd. Zo ook de nieuwe manier om de uitslag te communiceren. Voorheen kreeg men een e-mail met daarin direct de uitslag. Vanaf nu krijgt de geteste persoon twee e-mails. Eén met daarin een link naar beveiligde pagina. En één met daarin een wachtwoord. Op de beveiligde pagina kan men inloggen met het eigen e-mailadres en het toegezonden wachtwoord om de uitslag in te zien.